Het Doe-orgel van Orgelkids

Inspireer kinderen met het orgel

Orgelkids is ons project waarmee we organisten en muziekdocenten ondersteunen om educatieve projecten vorm te geven. Orgelkids ontwikkelt materialen en verhuurt de leskist met het Doe-orgel.

Zelf een orgel bouwen, en van alles leren over techniek, muziek en klanken. Met het Doe-orgel van Orgelkids leren kinderen het orgel kennen via ontdekken en onderzoeken. In 45 minuten bouwen ze een orgel waarop daarna echt gespeeld kan worden.

Orgelkids heeft een eigen website met alle informatie over het Doe-orgel.

logo-orgelkids-aug2016

Toepassingen

Orgel in de klas

Orgel in de klas

Het Doe-orgel van Orgelkids is zeer geschikt voor lesactiviteiten op scholen.

Cultuurmarkt

Cultuurmarkt

Tijdens monumentendagen, cultuurmarkten, festivals en maker-faires is het Doe-orgel een prima instrumenten om het publiek te interesseren voor het orgel.

Voor alle leeftijden

Voor alle leeftijden

Orgelkids Doe-orgel is interessant voor alle leeftijden. Of je nu 4′, 8′, 16′ of 32′ bent, de techniek van het orgel blijft een boeiend onderwerp.

Actueel

Introductie

Doe-orgel in concert

Orgelkids gaat over de wereld!

Maak kennis met onze zusterprojecten. Overal ter wereld wordt ons idee omarmd, opgepakt en uitgewerkt. Samen werken we aan hetzelfde doel: breng het orgel bij de jeugd en de jeugd bij het orgel. We zijn erg bij met ons groeiende internationale team!

Orgelkids, een wereldproject!

Waar zijn Orgelkids-projecten en Doe-orgels te vinden?

ORGELKIDS IN NEDERLAND

ORGELKIDS IN NEDERLAND

Orgelkids begon in Nederland in 2009. Vanuit het Lydia Vroegindeweij Fonds werden orgelprojecten mogelijk gemaakt. Vanaf 2013 is het Doe-orgel het belangrijkste project geworden. Op het kaartje zie je waar Orgelkids projecten zijn gedaan.

ORGELKIDS WERELDWIJD

ORGELKIDS WERELDWIJD

Orgelkids is een wereldwijd project geworden. Begin 2019 zijn er circa 50 Doe-orgels te vinden op allerlei plaatsen. Er zijn Orgelkids-vestigingen in Nederland, Belgiƫ, USA, Canada, Zweden, Duitsland, Taiwan, China, Verenigd Koninkrijk, Zwitserland, Hongarije, Zuid-Korea.

0