Orgelkids Jubileum Inspiratiedag

 In
Wanneer:
4 juli 2019 @ 10:00 – 17:00
2019-07-04T10:00:00+02:00
2019-07-04T17:00:00+02:00
Waar:
Rijksdienst Cultureel Erfgoed
Smallepad 5
Amersfoort
Kosten:
€ 25,00 (early bird tot 1 mei 2019)
Contact:
Lydia Vroegindeweij
Orgelkids Jubileum Inspiratiedag @ Rijksdienst Cultureel Erfgoed

Orgelkids jubileum – Inspiratiedag voor projectmakers

De doelstelling van Orgelkids is: kinderen in contact brengen met het pijporgel. Om een toekomst voor het erfgoed van historische orgels te waarborgen moeten we de interesse van de volgende generatie opwekken wanneer ze nog jong zijn. Dat is het moment om het orgel een plekje in hun hart te laten veroveren.

Daarvoor werken we aan drie ambities:

  • maak het orgel toegankelijk en begrijpelijk voor kinderen;
  • geef ze de kans en de ruimte om het orgel te leren waarderen;
  • inspireer de jeugd om (in de toekomst) hun rol in het behoud van dit klinkend cultureel erfgoed te willen nemen.

Deze ambities deelt Orgelkids met de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed (RCE) en met de Stichting Klinkend Erfgoed Nederland (SKEN). Deze dag heeft als doel om gezamenlijk lokale en regionale orgelambassadeurs te inspireren om de ontmoeting van de jeugd met het orgel tot een succes te maken.

 

Voor wie?

De Orgelkids Inspiratiedag is vooral bedoeld voor vrijwilligers van lokale orgelstichtingen, orgelcommissies, (stads)organisten, (muziek)docenten, die deze ambities met ons willen delen. Zij kunnen zich op deze dag laten inspireren bij het opzetten van eigen projecten. Ze leren gebruik te maken van beschikbare materialen, zoals het Doe-orgel en de Fluitenkist, maar ook hoe ze een project op maat kunnen maken voor hun eigen situatie. Tijdens deze dag wordt kennis en ervaring gedeeld. Bovendien zijn er verschillende workshops om praktisch uit te proberen welke didactische tips en trucs bruikbaar zijn bij onderzoekend leren.

Recent Posts

Leave a Comment

0