Orgelkids breidt uit internationaal

 In Blognieuws, Orgelkids

Ons project Orgelkids krijgt internationaal uitbreiding. In 2016 ging Orgelkids USA van start. Na een jaar fondsenwerving kon begin 2017 met de eerste twee orgels het land veroverd worden. En nu is OrgelkidsCAN in de opstartfase.

Peter Scheessele

Peter Scheesele

In de USA was Peter Scheessele de aanjager, een jongen van 7 die dol is op orgelspelen en orgels bouwen. Hij zorgde ervoor dat zijn moeder inmiddels een aardige dagtaak heeft gekregen aan het managen van Orgelkids USA, waar men inmiddels met het vijfde orgel bezig is.

En nu wil ook een projectgroep in Canada het project gaan doen, en dan meteen ‘nation-wide’ met 8 orgels in alle 8 de regio’s van de landelijke Canadese organistenvereniging RCCO. Er is een team van 3 mensen geformeerd die de fondsen werven en de organisatie voorbereiden. Het plan is om in september van 2018 het project OrgelkidsCAN draaiend te hebben.

En alsof dat allemaal nog niet mooi genoeg is: dit voorjaar beginnen de voorbereidingen voor Orgelkids UK!

Wij zijn trots op deze ontwikkelingen en danken daarvoor heel veel aan Wim Janssen, die het Doe-orgel ontwierp, en de mensen van Verschueren Orgelbouw die het project met kennis en vakmanschap ondersteunen.

Recommended Posts
0