Wegwijzer voor het Liedboek 2013 verschenen

 In Communicatie, In de media

Ellen van der SarOp vrijdag 12 juli verscheen het boekje Wegwijzer voor het Liedboek 2013. De papieren editie van (een deel van) de database van Ellen van der Sar (OpMaat Producties).

Naar aanleiding van de lancering van de digitale versie van de Wegwijzer bleek er ook vraag naar de volledige lijsten op papier. In de digitale versie kun je op nummer of titel zoeken naar een lied. In de papieren versie krijg je verschillende lijsten om eenvoudige liederen terug te vinden vanuit eerdere liedbundels naar het nieuwe Liedboek. Of juist omgekeerd, van het nieuwe Liedboek naar de eerdere liedbundels. Niet iedereen heeft immers handig toegang tot internet op de orgelbank. De doelgroep van de papieren editie is de groep van kerkmusici. Het criterium is geweest: waar is de melodie gebleven of waar komt de melodie vandaan. Aanwijzingen en signalen over voor musici relevante tekstaanpassingen worden ook genoemd.

Ellen van der Sar: “Dit lost het probleem op voor kerkmusici die al een heleboel materiaal (voorspelen, begeleidingen) in de kast hebben staan, maar dat nu niet snel terug kunnen vinden. De nieuwe indeling en nieuwe nummering maakt het lastig om snel je bronnen terug te vinden. Deze Wegwijzer doet dus niet meer en niet minder dan daarbij helpen: lijsten met overzichten van nummers en titels van liederen bieden.” Samen met Stichting Kerkmuziek Netwerk is de ordening en presentatievorm uitgewerkt. Erik Visser (RaafWes – Grafisch ontwerp, Dordrecht) zorgde voor de vormgeving van de papieren uitgave. De website met de online versie is gemaakt door Cubique Webcreations, Den Haag.

Verschillende media besteedden er aandacht aan.
Friesch Dagblad/Het Goede Leven:
Digitale wegwijzer voor het liedboek
Papieren versie wegwijzer voor het liedboek
IKON-nieuws: Wegwijzer voor het liedboek
Reformatorisch Dagblad: Nieuwe stichting maakt wegwijzer voor nieuw Liedboek

Papieren Wegwijzer bestellen?  Ga naar de webwinkel

Recent Posts

Leave a Comment

0
lied op beamerscherm