Wegwijzer voor het Liedboek 2013

 In Communicatie

De weg vinden in het nieuwe Liedboek? De Wegwijzer helpt organisten en andere kerkmusici via overzichtelijke lijsten snel de weg terug te vinden in hun eigen bronnen met bladmuziek. Een papieren uitgave met een overzichtstabel en 5 praktische omnummerlijsten wijzen eenvoudig de weg. De Wegwijzer is een prettig hulpmiddel voor iedereen die parate kennis van liednummers nu even niet meer handig kan inzetten om een lied snel terug te vinden.

Op 25 mei 2013 verscheen het Liedboek – zingen en bidden in huis en kerk. De liederen in dit nieuwe Liedboek voor de protestantse eredienst (psalmen en gezangen) zijn geselecteerd uit vele bronnen, waaronder Liedboek voor de Kerken (1973), Zingend Geloven, Tussentijds en de Evangelische Liedbundel. Ook bundels met liederen van één dichter zijn hiervoor gebruikt: Zolang er mensen zijn (Huub Oosterhuis) en Jij, mijn adem (Sytze de Vries).

Het nieuwe Liedboek heeft een nieuwe nummering van de liederen. Veel organisten beschikken al over een grote collectie materiaal om de liederen te kunnen begeleiden. Dit materiaal blijft in de meeste gevallen bruikbaar, maar de nieuwe nummering maakt het lastiger om het materiaal snel terug te vinden. Bovendien zijn er in liederen in het nieuwe Liedboek soms wijzigingen aangebracht in tekst of melodie, die voor de praktijk van het begeleiden zeer relevant zijn.

Cover Wegwijzer LiedboekDe Wegwijzer helpt organisten en andere kerkmusici via overzichtelijke lijsten snel de weg terug te vinden in hun eigen bronnen met bladmuziek. Bovendien staan er signalerende opmerkingen in over belangrijke verschillen tussen de oorspronkelijke bron en het Liedboek. Daarnaast is de Wegwijzer een prettig hulpmiddel voor iedereen die parate kennis van liednummers nu niet meer handig kan inzetten om een lied snel terug te vinden.

De Wegwijzer is ontstaan vanuit de praktijk van organisten. Deze uitgave voorziet in de behoefte aan een papieren editie. De gegevens zijn eveneens eenvoudig online te raadplegen op de website www.wegwijzervoorhetliedboek.nl.

 

Opgenomen lijsten:
– Overzichtstabel Liedboek 2013 en de belangrijkste bronnen van herkomst (LvdK, TT, ELB, GKB, GvL, JMA, OPW, ZG, ZGez, Zemz, AWN.)
– Van Liedboek voor de kerken naar Liedboek 2013
– Van Tussentijds naar Liedboek 2013
– Van Zingen Geloven naar Liedboek 2013
– Van Gezangen voor Liturgie naar Liedboek 2013
– Van Gereformeerd kerkboek naar Liedboek 2013

Samenstelling: Ellen van der Sar (OpMaat Kunst & Cultuur Management)
Uitvoering: brochure geniet, A4, 56 pagina’s.

Beschikbaarheid: op voorraad.
Prijs: € 15,- (+ 3,50 verzendkosten)

[custom_button text=”Wegwijzer bestellen” title=”Wegwijzer bestellen” url=”https://www.kerkmuzieknetwerk.nl/product/wegwijzer-voor-het-liedboek-2013/” size=”medium” bg_color=”#B02113″ text_color=”#FFFFFF” align=”left” target=”_self”]

Demo van enkele pagina’s:

Recommended Posts
Showing 2 comments
  • Leni Otte

    Heel fijn, vooral de zoekfunctie! Ik ben er zeer blij mee en gebruik hem vaak. Zo heb ik ook nog wat aan Tamminga’s boek met de opsomming van orgelliterauur van het Liedboek uit 1973! Een aangepaste versie daarvan met inmiddels nieuw verschenen werk zou ik ook heel prettig vinden. leuke opdracht voor een theologie/muziek student?

Leave a Comment

0
Ellen van der Sar