Evening Festival Anglican Music

 In Educatie

Er is in Nederland veel belangstelling voor muziek uit de Anglicaanse traditie. Het Evening Festival Anglican Music bood de kans om de finesses van deze muziek te beleven met de Engelse organist Peter Holder.

Op maandag 20 juni 2016 kwam organist Peter Holder naar Utrecht om zijn praktijkervaring met ons te delen. Peter Holder is actief in de kerkmuziekpraktijk van St Paul’s Cathedral in Londen en Organ Tutor aan de Royal Academy of Music London.

Aan het begin van de avond was er in de Domkerk een concert met Engelse koor- en orgelmuziek. Er was samenzang van Engelse hymns, afgewisseld met Engelse orgelwerken, met Peter Holder en met medewerking van de Domcantorij o.l.v. Remco de Graas Hanna Rijken. Iedereen die van Engelse koorzang en orgelmuziek houdt was hierbij van harte welkom.

Aansluitend was er in de Sint-Willibrordkerk voor professionele kerkmusici (organisten), studenten aan de conservatoria en ervaren amateurorganisten een programma met een interview met en een masterclass door Peter Holder over het begeleiden van Engelse chants. Medewerking werd verleend door zangers van het Vocaal Theologen Ensemble o.l.v. Hanna Rijken. Enkele organisten kregen de kans om actief deel te nemen aan deze masterclass.

Dit project werd georganiseerd door het Vocaal Theologen Ensemble (VTE), powered by PThU (Protestantse Theologische Universiteit), met medewerking van de Protestantse Kerk in Nederland en van de Koninklijke Vereniging van Organisten en Kerkmusici (KVOK).


Peter Holder

Peter Holder is Sub-Organist of St Paul’s Cathedral, where he accompanies the Cathedral Choir in the daily services, and at concerts and events of national significance. Peter is also an Organ Tutor at the Junior Royal Academy of Music, and previously undertook undergraduate and postgraduate studies at the Royal Academy of Music, gaining numerous scholarships and awards, most notably HRH Princess Alice the Duchess of Gloucester’s Prize for exemplary studentship at graduation in 2013.
Peter has previously held posts at Westminster Abbey, St Albans Cathedral and Southwell Minster. He has broadcast for BBC radio and television on many occasions, and maintains a full and varied schedule as a solo recitalist, orchestral organist and continuo player, in addition to fulfilling his duties at St Paul’s.

Recommended Posts

Leave a Comment

0