Professionele kerkmusici helpen anderen

 In Educatie

Kerkmuziek voor Nu is een nieuwe organisatie die erop is gericht om kerken vooruit te helpen om muziek te maken. Anders dan vergelijkbare aanbieders, doet Kerkmuziek voor Nu dit door nauw samen te werken met professionele kerkmusici. Door deze unieke werkwijze zijn de diensten veel praktischer dan tot nu toe aangeboden. Bovendien kunnen alle muziekstijlen, van de Geneefse psalm melodie├źn tot aan opwekkingsliederen, aan bod komen. Kerkmuziek voor Nu is het initiatief van Harry van Wijk die met zijn nieuwe organisatie muziek in de kerk positief wil stimuleren.

Professionele kerkmusici

Kerkmuziek voor Nu zet professionele kerkmusici in, die zelf als kerkmusicus aan een kerk zijn verbonden. De combinatie van deskundigheid en ervaring met de praktijk, maakt dat zij de kneepjes van het vak goed kennen en kunnen overbrengen aan de spelers en zangers die in uw kerk actief zijn. Ook zijn zij goed op de hoogte van wat in kerken speelt, waardoor zij kerkenraden passend advies kunnen geven over muzikale zaken. Het invoeren van een nieuwe liedbundel, omgaan met verschillende muziekvoorkeuren binnen de gemeente of reageren op opmerkingen over de kwaliteit van een band of organist, zijn enkele voorbeelden.

Voor kerkmusici

Kerkmuziek voor Nu wil kerkmusici helpen bij hun muzikale ontwikkeling. De cursussen zijn daarom specifiek op hen toegesneden. Kerkmusici kunnen instromen op hun eigen niveau en vanaf dit punt verder werken aan hun ontwikkeling. Daarnaast zijn de lessen heel praktisch; al het geleerde kan de kerkmusicus direct in de dienst toepassen. Ook zijn de cursussen goed in te passen in een gewone werkweek en worden ze niet te ver van huis gegeven.

Hulp op veel gebieden

Kerken kunnen met heel uiteenlopende vragen bij Kerkmuziek voor Nu terecht. De professionele kerkmusici hebben ieder hun eigen specialisme onder meer in het coachen van organisten, pianisten, zangers, koren of bands. Ook geven zij workshops aan (tijdelijke) muziekgroepen om deze voor te bereiden voor speciale diensten zoals met Kerst en Pasen. Niet alleen traditionele kerkmuziek, maar ook andere liederen, gezangen en opwekkingsliederen kunnen aan bod komen.

Oprichter Harry van Wijk

Kerkmuziek voor Nu is opgericht door Harry van Wijk. Harry is professioneel musicus en is verbonden aan De Kandelaar in Amersfoort.

Meer informatie:

Harry van Wijk, tel. 033 – 465 11 99
www.kerkmuziekvoornu.nl
info@kerkmuziekvoornu.nl

Recent Posts

Leave a Comment

0