Jubileum met Inspiratiedag en meer

Orgelkids 2009 – 2019

Het jubileum wordt gevierd met een Inspiratiedag op 4 juli 2019 in Amersfoort. Organisatie: Orgelkids, Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed en Stichting Klinkend Erfgoed Nederland.

SKEN LOGO def

Het 10-jarig bestaan is een fijne aanleiding om de verzamelde ervaring en kennis te delen met iedereen die zich wil inspannen om kinderen kennis te laten maken met de ‘koning van de instrumenten’. We vieren dat jubileum op 4 juli 2019 met:

  1. een inspiratiedag in Amersfoort voor iedereen, die praktische tips wil ontvangen voor het opzetten en uitvoeren van een educatief project rond het orgel;
  2. een bronnenboek met didactische activiteiten: ‘Orgel in de klas, leerdoelen en lesactiviteiten rond muziek-, techniek- en erfgoededucatie’;
  3. een compositiewedstrijd voor het Doe-orgel.

Composities

Wedstrijd

Composities voor het Doe-orgel

Het Doe-orgel heeft twee octaven en twee registers en dat vraagt om nieuwe composities. Daarom organiseren we een internationale compositiewedstrijd.

 

Inspiratiedag

Inspiratiedag op 4 juli

Kom inspiratie opdoen voor je project

Op 4 juli organiseert Orgelkids een inspiratiedag in Amersfoort voor iedereen die zelf een lokaal educatief orgelproject wil ontwikkelen.

Boek

Lesideeën

'Orgel in de klas'

Een boek vol uitgewerkte lessuggesties en activiteiten om je eigen educatieve project mee vorm te geven.

0