Eerste Schrijfdag Kerkliedwiki

 In Kerkliedwiki

Op zaterdag 27 september 2014 vindt de eerste Kerkliedwiki Schrijfdag plaats. De Kerkliedwiki is een online encyclopedie waarin waardevolle praktische en leuke achtergrondinformatie over kerkliederen wordt opgenomen. Een artikel per lied, met slimme doorverwijzingen, net als in Wikipedia. De website is beschikbaar en de inhoudsopgaven van heel veel liedbundels staan er nu in. Bovendien zijn er uitgewerkte registers op bijbelplaatsen en liturgisch gebruik. De schrijfdagen zijn bedoeld om liefhebbers van het kerklied op weg te helpen hoe zij een bijdrage kunnen leveren aan deze encyclopedie. Er moet natuurlijk gewerkt worden, maar er zal ook veel plezier zijn als er mooie ontdekkingen gedeeld worden.

Deze eerste Kerkliedwiki Schrijfdag wordt georganiseerd samen met de Lutherse Kerk in Amersfoort (Langestraat 61). Kennis over de bijbel delen en toegankelijk maken voor iedereen was immers een belangrijke missie van Martin Luther. De Kerkliedwiki past helemaal in die lijn.

Viering met Liedpreek

De schrijfdag wordt besloten met een viering om 16.00 uur waarin ds. Diederiek van Loo in de lijn van Luther een liedpreek zal verzorgen. De liederen die we in deze dienst zingen, worden tijdens de schrijfdag uitgewerkt door de deelnemers. De viering is voor iedereen toegankelijk.

Iedereen is welkom! Deze schrijfdag is vooral interessant als je je wilt verdiepen in de achtergrond van enkele kerkliederen, tekstdichters of componisten. Ervaring met schrijven op Wikipedia is niet nodig. Er is begeleiding aanwezig door ervaren medewerkers aan Kerkliedwiki. Deelnemers brengen zelf een laptop mee met wifi-ontvangst. In de kerk is draadloos internet beschikbaar. Voor koffie/thee en lunch wordt gezorgd. Deelname is gratis.

Het aantal deelnemers is maximaal 15 en aanmelden vooraf is verplicht via info@kerkmuzieknetwerk.nl.

Programma:

  • 9.30 uur¬† – ontvangst deelnemers, voorbereiden computers en internet
  • 10.00 uur – start en voorstelrondje
  • 10.30 uur – presentatie instructieve voorbeelden, wegwijs in de kerkliedwiki.
  • 11.00 uur – eerste schrijfsessie
  • 12.30 uur – lunch + wandeling met mini-rondleiding langs enkele bijzonderheden van Amersfoort centrum.
  • 14.00 uur – tweede schrijfsessie
  • 15.15 uur – de oogst bewonderen, ervaringen delen, vervolgplannen maken.
  • 15.30 uur – einde schrijfdag
  • 16.00 uur – viering met liedpreek.

De Kerkliedwiki (www.kerkliedwiki.nl) is een initiatief van de Stichting Kerkmuziek Netwerk en het project wordt geleid door Lydia Vroegindeweij.

Uitnodiging aan andere kerken: organiseer ook een schrijfdag.

Maakt dit nieuwsgierig of zou je zo’n schrijfdag ook in jouw kerk willen organiseren, laat het weten. Het is nadrukkelijk onze bedoeling dat deze formule breder opgepakt wordt. Wij gunnen nog veel meer mensen het plezier en de verrijking die je kunt beleven als je meer van een kerklied weet.

Recent Posts

Leave a Comment

0
laptop en liedbundelsHet middaggezelschap.