Voorstelling ‘Deining’ in première

 In Ontdek kerkmuziek

Deining is een interactieve, kerkmuzikale voorstelling

Zaterdag 1 maart zal de voorstelling ‘Deining’ voor het eerst worden gespeeld. Na deze (besloten) première kan ‘Deining’ overal in Nederland en Vlaanderen worden geboekt.
‘Deining’ is gemaakt bij gelegenheid van het in 2013 verschenen Liedboek, zingen en bidden in huis en kerk.
De voorstelling laat bezoekers kennis maken met verschillende liedculturen, windrichtingen, liederen en gedichten van het nieuwe liedboek.
Dat gebeurt op een speelse, creatieve en interactieve wijze. ‘Deining’ speelt zich af binnen de kaders van kerk, muziek en theater. In de voorstelling wordt veel samen gezongen. De liederen worden soms op onorthodoxe wijze begeleid. ‘Deining’ daagt de bezoekers uit om nieuw repertoire te ontdekken.

‘Deining’ werd geschreven en wordt gespeeld door Andries Govaart, Johan Klein Nibbelink en Wim Ruessink. Samen met een technicus zetten zij een ruim vijf kwartier durende voorstelling neer. ‘Deining’ kan gespeeld worden in kerken, zalen en gemeentecentra. Decor, rekwisieten, techniek en instrumenten wordt door de spelers meegenomen. De productie werd mogelijk gemaakt door een bijdrage van de Interkerkelijke Stichting voor het Kerklied (ISK).

Op www.deining.nu is een trailer te zien en de contactgegevens te vinden.

Recommended Posts

Leave a Comment

0
Harry van Wijk