Stichting Kerkmuziek Netwerk

Stichting Kerkmuziek Netwerk, opgericht op 7 juni 2013, is een stichting die kerkmusici, theologen en anderen wil steunen en inspireren om samen enthousiasme te ontwikkelen voor de kerkmuziek. Kerkmuziek is niet alleen ons cultureel erfgoed van eeuwen, maar ook een levende bron waarin steeds nieuwe muziek ontstaat. Met als belangrijke functies: eer brengen aan God én mensen helpen bij tal van zingevingsvragen. Maar natuurlijk is samen zingen ook een geweldige mogelijkheid om je verbonden te voelen met elkaar. Kerkmuziek Netwerk wil makers, gebruikers en uitvoerenden van die muziek met elkaar verbinden, hun rollen versterken en inspiratie bieden. Kerkmuziek Netwerk is een projectorganisatie, die via concrete projecten alle betrokkenen (musici en theologen, professionals en amateurs) met elkaar verbindt rond het onderwerp kerkmuziek.

Bestuur & beleid

Lees meer over onze organisatie

Onze kernactiviteiten

Breng het orgel naar de jeugd, en de jeugd naar het orgel

Orgel & jeugd

Interesse wekken bij de jeugd voor het orgel hoort bij onze doelstellingen. Als belangrijk instrument in de kerkmuziek, maar ook vanwege de betekenis als cultureel en historisch erfgoed. Bovendien is het orgel een boeiend staaltje techniek waarmee de nieuwsgierigheid van kinderen geprikkeld kan worden.

Circa 50.000 bezoekers per maand

Kerkliedwiki wijst de weg naar liederen

Kerkliedwiki helpt bij het zoeken en vinden van kerkliederen. De website wijst de weg naar liederen en liedbundels, om zelf te kunnen zingen of om ze te beluisteren. Tal van gegevens per lied openen je zoektocht naar geschikt materiaal. Per maand maken zo’n 50.000 bezoekers daar dankbaar gebruik van. Het team van toegewijde vrijwillige werkers aan de Kerkliedwiki zorgt dat alle informatie beschikbaar is.

Kerkliedwiki-werkers

Kerkliedwiki wordt gevuld door vrijwilligers met allerlei deskundigheden en interesses. In het team vind je makers (zoals tekstschrijvers en componisten), professionele gebruikers (zoals theologen en kerkmusici) en liefhebbers en geïnteresseerden in het samenstellen van dit naslagwerk.

 • "Het is een uitdaging om teksten en liederen bij een thema te vinden, alles te combineren tot een mooie liturgie. In de loop van 2015 ben ik meer betrokken geraakt bij deze wiki. Ik heb verschillende technische hulpmiddelen ontwikkeld die deze wiki verbeteren wat betreft weergave, gebruiksvriendelijkheid en bruikbaarheid."

  Matthijs van den Berg
  Matthijs van den Berg Beheerder, ontwikkelaar
 • "Mijn interesse als organist en als componist van melodieën is breed. Ik verzamel liedbundels en mag daar graag in lezen en zoeken. Zelf gebruik ik de Kerkliedwiki ook om predikanten te adviseren, soms met onverwachte en zeer passende liederen. Mijn bijdrage aan de Kerkliedwiki is vooral het invoeren van liederen."

  Peter Sneep
  Peter Sneep Wikiwerker
 • "Met de komst van het nieuwe liedboek heb ik een Wegwijzer samengesteld om de vindplaatsen tussen oude en nieuwe bundels te vergemakkelijken. Inmiddels is deze informatie allemaal ondergebracht in Kerkliedwiki. Ik mag graag nauwkeurig vergelijken of liederen in verschillende bundels echt overeenkomen."

  Ellen van der Sar
  Ellen van der Sar Wikiwerker
0