Culturele ANBI-status

De Stichting Kerkmuziek Netwerk beschikt over de ANBI-status. Dat betekent dat de Belastingdienst ons heeft erkend als een zogeheten Algemeen Nut Beogende Instelling. En bovendien is de stichting aangemerkt als ‘Culturele ANBI’: we dienen met onze activiteiten een goed doel in de culturele sector.

Aantrekkelijk schenken

Wat heeft dat voor voordeel? Omdat de Stichting Kerkmuziek Netwerk een culturele ANBI is, is je eventuele gift aan de stichting fiscaal voor jou zelfs aftrekbaar voor een hoger bedrag dan je schenkt. De Belastingdienst legt het zo uit:

“Voor donateurs van culturele ANBI’s geldt een extra giftenaftrek. Particulieren mogen in de aangifte inkomstenbelasting 1,25 keer het bedrag van de gift aftrekken. Ondernemingen die onder de vennootschapsbelasting vallen, mogen 1,5 keer het bedrag van de gift aftrekken in de aangifte vennootschapsbelasting.”

Meer lezen? Kijk op de pagina van de Belastingdienst over ANBI.

Transparantie

Omdat we hopen op je steun voor onze mooie projecten, zijn we natuurlijk graag transparant over onze activiteiten en resultaten. Hieronder vind je links en downloads met alle relevante informatie over onze Stichting Kerkmuziek Netwerk.

Gegevens

Beleidsplan

Activiteitenverslag

Financiën

  • Alle inkomsten komen uitsluitend ten goede aan de doelstellingen van de stichting. De bestuursleden ontvangen geen vergoeding voor hun werkzaamheden, maar eventueel gemaakte onkosten (voornamelijk reiskosten) worden wel vergoed.
  • Jaarverslag 2022 (download pdf).

Wil je ons helpen met een gift?

Stichting Kerkmuziek Netwerk probeert elk project uiteindelijk zelfvoorzienend te maken met eigen inkomsten uit het project. Maar om een nieuw project te kunnen starten is er geld nodig. Wil je daaraan meehelpen met een financiële bijdrage, neem dan contact met ons op.

Je kunt ook eenvoudig een eenmalige bijdrage leveren via iDeal in onze webwinkel.

0