5 jaar Kerkliedwiki

 In Blognieuws, Kerkliedwiki

Op 3 februari 2018 vieren we dat de Kerkliedwiki 5 jaar bestaat. Dat is een feestje waard! Bovendien combineren we dat met de 10e Kerkliedwiki Schrijfdag. Het volledige programma lees je hieronder. Je bent van harte welkom op dit gratis Kerkliedwiki Festival in de Amersfoortse Zwaan (Lutherse Kerk) in Amersfoort.

De 10e Kerkliedwiki Schrijfdag wordt een bijzondere editie

Op zaterdag 3 februari 2018 komen de vrijwilligers, die de Kerkliedwiki vullen en onderhouden, opnieuw bijeen in de Amersfoortse Zwaan (de Lutherse Kerk in Amersfoort). Voor de tiende keer alweer. En dus maken we er graag een speciale dag van. De Kerkliedwiki is namelijk ook toe aan zijn eerste lustrum. In januari 2013 ging de website van start. Kerkliedwiki bevat inmiddels duizenden pagina’s met informatie over kerkliederen uit alle bekende en minder bekende liedbundels in het Nederlandse taalgebied. Het vormt een zeer gewaardeerde bron voor beroepsmatige gebruikers zoals predikanten en kerkmusici, en voor liefhebbers. De gratis toegankelijke website trekt circa 40.000 bezoekers per maand. Op 3 februari brengen we de website via persoonlijke contacten, verhalen en speurtochten graag tot leven. En natuurlijk zal er ook gezongen worden! Iedereen is de hele dag welkom, de kerk is open voor wie maar binnen wil lopen. En er is een programma.


Het programma:

2017-02-04 11.25.54OCHTEND: vooral voor de werkers aan de Kerkliedwiki
9.30 uur Kerk open, installeren en inloggen.
10.00 -12.30 uur :
Welkom voor iedereen die mee wil (gaan) werken aan de Kerkliedwiki. Introductie op de werkwijze voor nieuwe vrijwilligers.
Aan de slag met kleine of grote klussen naar keuze.
13.00 uur Lunchpauze (voor deelname aan de lunch graag aanmelden).

MIDDAG: voor de gebruikers van de Kerkliedwiki:
13.30 – 15.00 uur
Welkom voor iedereen die de Kerkliedwiki al gebruikt of (beter) wil leren gebruiken.
– Demonstraties, tips en trucs voor handig zoeken en een wedstrijdje.
– Kerkliedwiki Speurtocht:
Een speurtocht door de Kerkliedwiki met 10 leuke vragen over liederen. Alles is te vinden, maar dan moet je wel behendig kunnen zoeken. We dagen je uit aan de computer, en er is zelfs een prijs te winnen. Weet jij die dag het snelste de juiste antwoorden op alle vragen te vinden?
– Kun je slim zoeken?
Alle informatie op de Kerkliedwiki is slim met elkaar verbonden. Navigeren via de handigste links is dus de kunst. Daarom bedachten we deze leuke opdracht voor wie denkt de weg te weten. Je startpagina wordt gegeven. Aan jouw de uitdaging: in hoeveel klikken kom je uit bij Martin Luther?

Kerkliedwiki Festival

Tussen 15.00 – 17.00 uur sluiten we de dag af met een feestelijk Kerkliedwiki festival.
Met tussen 15.00 en 16.00 uur:
* 6 minicolleges door Sytze de Vries, Michael Steehouder, Cees-Willem van Vliet, Willem-Jan Dekker, Janneke Nijboer en Willeke Smits. Zij belichten vanuit hun ervaring of persoonlijke voorkeuren leuke wetenswaardigheden over een bepaald gebied binnen de kerkmuziek. En natuurlijk wordt daarbij ook gezongen.

Mit Fried und Freud ngcs.staatsbibliothek-berlin.deEn tussen 16.00 en 17.00 uur:
* Boeiende statistieken en anekdotes over de jarige Kerkliedwiki. Van begin tot heden.
* De premiere van een nieuwe vertaling van het bijzondere lied van Martin Luther ‘Mit Fried und Freud ich fahr dahin‘. Sytze de Vries maakte een fraaie vertaling en Cees-Willem van Vliet maakte  een mooie koorbewerking. Die gaan we samen instuderen en zingen!
* Voor iedereen die mee wil doen: een heuse kerklied-quiz met uitdagende vragen. Parate kennis helpt, maar natuurlijk mag er opgezocht worden. En natuurlijk moet er ook gezongen worden. Doe mee met een team, of vorm ter plekke een team met andere aanwezigen.
* En natuurlijk…veel zingen!

Om 17.00 uur sluiten we af met een drankje.

De gegevens:

Waar: Amersfoortse Zwaan, Langestraat 61, Amersfoort
Datum: 3 februari 2018
Aanmelden: (alleen noodzakelijk voor ochtendprogramma + lunch): info@kerkmuzieknetwerk.nl
Kosten: geen

Recommended Posts
0