Eerste Kerkliedwiki Schrijfdag een succes

 In Kerkliedwiki

Op zaterdag 27 september 2014 kwam een groep van 13 nieuwsgierige deelnemers naar de Lutherse Kerk in Amersfoort voor de eerste Kerkliedwiki Schrijfdag! Een volkomen nieuw iets, en dus ook een beetje avontuur. De website Kerkliedwiki hadden ze al bezocht, sommigen werkten er ook al aan mee. Maar nu de eerste ontmoeting met de intitiatiefnemer, Lydia Vroegindeweij, en met een groepje onbekenden die allemaal nieuwsgierig waren naar het concept. Gewapend met een laptop, wat liedboeken en andere handige bronnen ging men na een voorstelrondje en uitleg over de wiki aan de slag. Alleen of in tweetallen, met een uitgebreide omschrijving van één lied, of met het invoeren van de basisgegevens van een serie liederen. Er is van alles te doen, voor elk wat wils. Maar vooral de ontmoeting, het samen bespreken van inhoudelijke vondsten of technische wetenswaardigheden vormen een erg leuk kenmerk van zo’n schrijfdag. ’s Middags schoven ook twee experts van Wikipedia aan om mee te werken. Er zijn afspraken gemaakt om ook de kruisverwijzingen over en weer tussen de Kerkliedwiki en Wikipedia goed te gaan regelen.

Rondleiding

Tussen de middag was er tijd voor een kleine rondleiding met een gids langs de mooiste plekjes van de binnenstad van Amersfoort, alles in een straal van slechts 100 meter rond de kerk te vinden. Even genieten van het orgel was ook een optie. En daarna weer vlijtig verder, met wat wisselingen in de groep, en met verraste passanten die even een kijkje kwamen nemen. En vooral met veel plezier in het zo samen bezig zijn met kerkliederen. Er is doorgewerkt tot 15.30 uur. Daarna werd de sfeervolle wiki-werkplaats weer snel omgetoverd tot  een keurige kerkzaal.

Viering

Om 16.00 uur was er een viering, voor iedereen toegankelijk. Daarin stond een lied centraal, dat tijdens de schrijfdag door een paar deelnemers was beschreven in de Kerkliedwiki: Iedereen zoekt u, jong of oud. We lazen de nieuwe tekst en zongen de oude uit het Liedboek voor de Kerken, als omlijsting van de liedpreek door ds. Diederiek van Loo.

Nieuwe data in 2015

Wegens het succes van deze dag zijn direct twee nieuwe data vastgesteld: op zaterdag 24 januari en op zaterdag 27 juni herhalen we deze formule opnieuw in de Lutherse Kerk in Amersfoort. Meer informatie en aanmelden: info@kerkmuzieknetwerk.nl.

Hieronder een foto-impressie van de eerste Kerkliedwiki Schrijfdag op 27 september 2014. (Klik op een foto voor grotere weergave en/of blader vervolgens door de foto’s.)

Recommended Posts

Leave a Comment

0
Kerkliedwiki vullenLiedboek op schoot