13e Kerkliedwiki Schrijfdag

 In
Wanneer:
30 maart 2019 @ 10:00 – 16:00
2019-03-30T10:00:00+01:00
2019-03-30T16:00:00+01:00
Waar:
Amersfoortse Zwaan
Langestraat 61
Amersfoort
13e Kerkliedwiki Schrijfdag @ Amersfoortse Zwaan

Op 30 maart 2019 is de volgende Kerkliedwiki Schrijfdag in Amersfoort. Voor de dertiende keer strijken we neer in de Amersfoortse Zwaan (de Lutherse Kerk) in Amersfoort. Kom meedoen of gewoon eens kennismaken. Van harte welkom!

De Kerkliedwiki is een online encyclopedie waarin waardevolle praktische en leuke achtergrondinformatie over kerkliederen wordt opgenomen. Een artikel per lied, met slimme doorverwijzingen, net als in Wikipedia. De website is beschikbaar voor iedereen en trekt inmiddels zo’n 50.000 bezoekers per maand. De inhoudsopgaven van heel veel liedbundels uit alle kerkelijke richtingen staan erin, en van meer van 4.300 liederen zijn er artikelen. Bovendien zijn er uitgewerkte registers op bijbelplaatsen en liturgisch gebruik. Voor musici zijn er meer dan 40.000 handige verwijzingen te vinden naar begeleidingen, bewerkingen en koorzettingen bij de melodieën.
De schrijfdagen zijn bedoeld om liefhebbers van het kerklied op weg te helpen hoe zij een bijdrage kunnen leveren aan deze encyclopedie. Er moet natuurlijk gewerkt worden, maar er zal ook veel plezier zijn als er mooie ontdekkingen gedeeld worden.

Deze Kerkliedwiki Schrijfdagen worden opnieuw georganiseerd samen met de Lutherse Kerk in Amersfoort (Langestraat 61). Kennis over de bijbel delen en toegankelijk maken voor iedereen, ook in de vorm van liederen, was immers een belangrijke missie van Martin Luther. De Kerkliedwiki past helemaal in die lijn. We kiezen per schrijfdag een thema om aan te werken, meestal passend bij de aansluitende viering of activiteit van de kerk.

Iedereen is welkom! Deze schrijfdag is vooral interessant als je je wilt verdiepen in de achtergrond van enkele kerkliederen, tekstdichters of componisten. Ervaring met schrijven op Wikipedia is niet nodig. Er is begeleiding aanwezig door ervaren medewerkers aan Kerkliedwiki. Deelnemers brengen zelf een laptop mee met wifi-ontvangst. In de kerk is draadloos internet beschikbaar. Voor koffie/thee en lunch wordt gezorgd. Deelname is gratis. Wil je alleen eens komen kijken of een deel van de dag meedoen, dat is ook mogelijk.

Graag vooraf aanmelden (i.v.m. de catering) via info@kerkmuzieknetwerk.nl.

Programma:

  • 9.30 uur – ontvangst deelnemers, voorbereiden computers en internet
  • 10.00 uur – start en voorstelrondje
  • 10.30 uur – presentatie instructieve voorbeelden, wegwijs in de Kerkliedwiki.
  • 11.00 uur – eerste schrijfsessie
  • 12.30 uur – lunch + evt. wandeling met mini-rondleiding langs enkele bijzonderheden van Amersfoort centrum.
  • 14.00 uur – tweede schrijfsessie
  • 15.15 uur – de oogst bewonderen, ervaringen delen, vervolgplannen maken.
  • 15.30 uur – einde schrijfdag.

De Kerkliedwiki (www.kerkliedwiki.nl) is een initiatief van de Stichting Kerkmuziek Netwerk en het project wordt geleid door Lydia Vroegindeweij.

Recent Posts

Leave a Comment

0